Ziekenzorg.

Ziekenzorg St.-Antonius is gestart in de maand november van 1983.
de stichters waren Pater Veroon Dewaele, Germain Debisschop en Gilberte Dubois.
Heden zijn we reeds met 16 vrijwillige ziekenzorg medewerkers en onze proost E.H. Kan. Andre De Wolf die regelmatig ongeveer 80 zieken bezoeken.
Om de maand is er een vergadering met de kern.
Wij hebben ook een jaarprogramma met aktiviteiten met de zieken zoals : gaan wandelen, iets bezoeken, pannekoeken eten enz.
Ieder jaar is er een nationale ziekendag met een eucharistieviering en receptie.
Ook een interparochiale ziekendag en er zijn vakanties en bedevaarten vanuit CM. verbond oudenaarde.
We sluiten ons werkjaar af met een kerstaktie waarbij we al onze zieken thuis bezoeken waar onze zieken gelukkig en ook zeer dankbaar voor zijn.

Ziekenzorg St.-Antonius.

Ons jaarprogramma loopt ten einde , maar er is nog een groot bezoek geweest van de Sint met zijn zwarte Piet!!!! Er was een grote opkomst op het Sinterklaasfeest met 52 zieken en medewerksters.
Tijdens een gezellige babbel konden we genieten van een kop koffie met koekjes. Dan was er het lang verwachte bezoek van Sint-Niklaas. Onze Proost Pastoor Andre en de kernleden van ziekenzorg moesten op de knieen voor de Sint. Alle aanwezigen kregen dan een sinterklaaskoek en een mandarientje. Sinterklaas liederen werden uit volle borst gezongen.
Aansluitend was er nog krentenbrood met koffie . Het was een namiddag om niet te vergeten.

Ziekenzorg St.-Antonius:

Op donderdag 8 maart was er een gezellige namiddag met de Quiz van de Nostalgie.
Om 14.30 u. werd er gestart met een lekker kopje koffie en aansluitend was er de Quiz geleid door Johan Oppeel. In vijf groepen werd deze Quiz gehouden en allen aan de winnende tafel kregen een bloempje en een spel ziekenzorg kaarten.
Met 40 aanwezigen, die reeds heel wat activiteiten en uitstappen hebben bijgewoond, konden dan ook genieten van een fotomontage van de voorbije uitstappen en bijeenkomsten zoals de Lichtmisvieringen , Paasvieringen met ziekenzalvingen, Bloemschikken, de feestelijke bijeenkomsten en de uitstappen.
Dank aan allen voor de goede samenwerking om deze namiddag te laten slagen.
De voorzitster en medewerksters van de kern.

image 14134 image 14135 image 14136 image 14137

[link=/stantonius/|home]Sint-Antonius > Home[/link