Chironieuws

Op 14 augustus 1943 stichting van de Rosakring.
Deze jeugdgroep telde 14 leisters, en 107 meisjes.
Ze waren verdeeld in groepjes met bij name:
De Duimpjes, de Herderinnetjes, de Roodkapjes en de Sneeuwitjes.

Op 15 september 1945 vergadering met landsbonds leiding en spreken over "Chirojeugd"

zondag 21 oktober 1945 1ste vergadering van Chiro
9 december 1945 Uitreiking van de nieuwe kentekens
16 maart 1946 Uitreiking van de eerste Uniformen voor de Chirokinderen met als namen de Kristenmeisjes, de zonnemeisjes, de zonnekinderen en de sterretjes.
12 februari 1947 wijding van de 5 vlaggen en zo was de Chiro volledig van start.

1 ste deelname aan de Fiertel op 1 juni 1947 met de wagen wonnen ze de 1ste prijs.

En op 26 juli 1947 gingen ze als Chiro de eerste maal op Bivak te Louise-Marie.

De chirojongens zijn van start gegaan in december 1962 met als sichters Arlan Delauw, Nol Crispain en Damien Van Wambeke.
Ze zijn gestart met 13 leden. Hun eerste kamp was in Baboeuf (Frankrijk)

Sederd 2003 zijn ze met een gemengde werking van start gegaan onder de naam: "Ondergronse"

Chiro Nu!!

Dagen vol speelse activiteiten.

Elke zondag staat de leidingsploeg een hoop kinderen jaar op te wachten om er samen een fantastische namiddag van te maken. Even geen schoolwerk, even geen tv of pc. Speels zoeken wij samen met kinderen en jongeren hoe het anders kan. We beleven het elke week in de ontelbare kleine details die van een gewone spelnamiddag een echte chirozondag maken. Liever dan erover te praten, laten we kinderen en jongeren ervaren wat Chiro betekent.

Vol spanning naar de zomervakantie toeleven, het geldt ongetwijfeld voor iedereen, maar zeker voor de Chiro. In de zomer organiseren we een bivak, ht hoogtepunt van het werkjaar. Het bivak vraagt een intense voorbereiding van de leidingsploeg en de verschillende afdelingen. Er wordt samen geleefd, gewerkt, gelachen, gebabbeld, op- en afgebouwd, ruzie gemaakt en ook weer bijgelegd. Een bivak is op de eerste plaats dolle pret!
Chiro is veel meer dan de wekelijkse zondagnamiddag.
Voor ons is het een manier van leven; graag zien, innerlijkheid en rechtvaardigheid.
Als jet mij vraagt: CHIRO!!!

Laatste wijzigingen: 06/03/06 @ 04:32 CET | 6.5 msec