Home | kalender
 

image 13437

image 13338
image 88

DANKBAAR PINKSTERFEEST.

Een jeugdige, verfrissende dankviering sloot op Pinksteren (20 mei) de catechese voor vormelingen en eerstecommunicanten af. Ongedwongen – elk op zijn niveau - brachten zij hun teksten. Ook waren hier en daar de ouders en grootouders betrokken.

Krachtig als de wind
Het openingswoord was een dialoog tussen een eerstecommunicant en catechiste met het antwoord op de kinderlijk vraag naar de betekenis van het pinksterfeest.
Het antwoord bestond uit een treffende beschrijving van de H. Geest: “…om te verstaan wie of wat de Geest is en wat Hij doet, moeten we eens denken aan de wind. De wind zelf kan je niet zien, niet vastpakken, net als de Geest. Wat de wind doet kunnen we wel zien; want die geeft kracht. Hij brengt takken en bladeren van bomen in beweging en laat de deuren en ramen dichtslaan. Zo geeft ook de Heilige Geest ons kracht. Hij kan ons in beweging brengen naar elkaar om veel goede dingen te doen, om te doen zoals Jezus.”

Zeven gaven
Het verhaal van het eerste pinksterfeest klonk eigentijds. De ‘Handelingen der Apostelen’ brachte enkele vormelingen in dialoogvorm tot leven. Enkele kleintjes, enkele vormelingen, een moeder, een opa, een catechiste visualiseerden bij wijze van voorbeden de zeven geestesgaven: Vreugde, Liefde, Goedheid, Vrede, Trouw, Geduld, Wijsheid…

Volg het spoor en hoera voor Jezus
Na de communie lieten de vormelingen fier hun themaliedje ‘Volg het spoor’ horen, maar ook de eerste-communicantjes brachten ‘live’ hun ‘Hiep, hiep, hoera’-song. De oprechte respons én het applaus in de kerk van jong en iets ouder volk was een opsteker voor allen die instonden voor deze en voorbije vieringen. De receptie achteraf was dan ruim verdiend
image 21673St.-Pieter startpagina

  | Afdrukken |Zoeken |SiteMap | Mail ons

Laatste wijzigingen: 24/05/18 @ 19:41 CET | 14 msec
© Copyright 2003-2024 Parochie-ronse.be
Powered by SiteEdit © 2002-2024